Malzemeler:
- KARAEFE Kurutulmuş Karışık Sebze İnce 50 gr
- 2 adet kuru soğan
- 2 bardak arpa şehriye
- 2 adet domates
- 2 yemek kaşığı margarin
- 1 çay kaşığı kekik karabiber tuz
Yapılışı:
Kuru sebzeleri geceden suda bekletin. Patlıcan, biber ve kabakları ayrı tencerelerde 10 dakika haşlayıp ince ince doğrayın. Kuru soğanı margarinle birlikte pembeleştirip sebzeleri içerisine atın. 4-5 dakika kavurup üzerine domates doğrayın.Karabiber, kekik ve tuz ilave edip sosu 10 dakika daha kaynatın. Arpa şehriyeleri 1 kaşık margarinle pembeleştirin. Üstüne kuru sebzeleri atıp 3 bardak su koyun. Tuz ilave edip kısık ateşte pişirin.
Afiyet olsun...