KARAEFE Kuru Bamyalı Piliç Tarifi


KaraEfe Kuru Bamyalı Piliçİçindekiler:

- KARAEFE Kuru Bamya  ( 100 gr )

- 1 paket  Piliç Kalça Kuşbaşı

- 1/2 kg ebegümeci (sadece yaprakları, iri doğranmış)

- 1 adet ufak boy havuç (halka doğranmış)

- 1 adet orta boy soğan (ince kıyılmış)

- 4 çorba kasığı zeytinyağı

- 400 ml su (kaynar)

- 1 adet limon

 

Tarifi:

- Bamyaları ipleri ile yaprakları ve tüyleri dökülünceye kadar ovuşturun.

- Akan suyun altında ovarak yıkayın ve yarım limon sıkılmış bol kaynar suda 10 dakika haşlayıp süzün.

- İplerini çekerek çıkartın ve soğuk suda 10 dakika dinlendirip süzün.

- Zeytinyağını ısıtıp, piliç kuşbaşı, havuç ve soğanı katın. Orta ateşte karıştırarak 10 dakika pişirin. Ebegümeci ve bamyayı katıp suyu ve kalan limon suyunu ilave edin, bamyalar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.