İçindekiler:
- KARAEFE Kuru Bamya ( 100 gr )
- 1 paket Piliç Kalça Kuşbaşı
- 1/2 kg ebegümeci (sadece yaprakları, iri doğranmış)
- 1 adet ufak boy havuç (halka doğranmış)
- 1 adet orta boy soğan (ince kıyılmış)
- 4 çorba kasığı zeytinyağı
- 400 ml su (kaynar)
- 1 adet limon
Tarifi:
- Bamyaları ipleri ile yaprakları ve tüyleri dökülünceye kadar ovuşturun.
- Akan suyun altında ovarak yıkayın ve yarım limon sıkılmış bol kaynar suda 10 dakika haşlayıp süzün.
- İplerini çekerek çıkartın ve soğuk suda 10 dakika dinlendirip süzün.
- Zeytinyağını ısıtıp, piliç kuşbaşı, havuç ve soğanı katın. Orta ateşte karıştırarak 10 dakika pişirin. Ebegümeci ve bamyayı katıp suyu ve kalan limon suyunu ilave edin, bamyalar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.